Februari 2016 - Nieuwsbrief

---

Het is raar weer deze winter. De ene dag lijkt het lente, dan is het zo guur als de herfst kan zijn en dan plots ligt er een dikke pak sneeuw, ligt er ijs en kunnen we schaatsen. 3 seizoenen in een, wat wil je nog meer. De eerste maand is alweer voorbij in 2016 en dit jaar kan voor ons in ieder geval al niet meer stuk. Je hebt het nieuws vast al vernomen: Wij zijn 20 januari op de Bio beurs in Zwolle verkozen tot Beste Bio Winkel van Nederland, in de categorie middelgrote winkel!! We zijn met ons team supertrots en willen graag al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en hun stem!
Vol goede moed gaan wij het jaar in en er staan alweer twee lekkere proeverijen op stapel. Gezonde lekkernijen op vrijdag 12 februari met Connie, van Conjes en op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari staat de weer populairder wordende Zeewier  op het menu met Gea, van Geaardleven. Wat doe je er nou precies mee??.... Laat je verrassen deze 2 dagen.

---

Beste Biowinkel 2016!

Wij zijn verkozen als Beste Biologische winkel 2016 in de categorie middelgrote winkel! Hier zijn wij super trots op! Wij willen onze klanten heel hartelijk bedanken voor hun stem en het vertrouwen! De Gimsel Rotterdam is verkozen tot Beste Biologische Winkel 2016, categorie grote winkel. Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich de Beste Biologische Boerderijwinkel 2016 noemen. De prijzen werden …

Lees verder

---

Proeverij/demonstratie Gezonde lekkernijen

Vrijdag 13 feb. van 10.30 - 13.00 uur met Conny Hibma, Conjes

Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen….

Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen waar je gezonder van wordt…
Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen waar je gezonder van wordt en wat je in de buurt kunt kopen…
Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen en wat jezelf ook kunt maken….
Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen en daar iets meer over te leren….
Gezondheid ondersteunende Gezonde lekkernijen dus….

Een Paleo Patisserie met Eerlijk(e) Waar
Sinds kort verkopen wij de bijzonder mooie en gezonde lekkernijen van Conjes, Conny Hibma. Een Patisserie op basis van pure en eerlijke producten, waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Bonbons en taarten zonder toevoegingen, lactose vrij, gluten arm, suikervrij en koolhydraatarm. Heb je een probleem met gluten, melk, graan of suiker dan kun je bij Conjes meer dan terecht.

Om jullie kennis te laten maken met Conjes verzorgt Conny op vrijdag 12 februari een proeverij en demonstratie in de winkel van 13.00 - 15.00 uur.
Vanaf 10 februari zijn de lekkernijen bij ons, zolang de voorraad strekt, vast verkrijgbaar.

In de maand februari is het Conjes maand en zijn alle lekkernijen verkrijgbaar voor een introductieprijs!

Meer info over Conny, zoals workshops, vind je hier.

---

Zeewier proeverij

Vrijdag 19 feb. van 14.30-18.00 uur en zaterdag 20 feb. van 14.30-17.00 uur met Gea van der Wal, Geaardleven

Zeewier komt steeds meer in de belangstelling. Niet alleen om de voedingswaarde, maar ook als een antwoord op ons voedsel vraagstuk, zeewier is bijvoorbeeld een goede bron van eiwitten. Tevens is het een rijke bron van mineralen en spoorelementen en vezelrijk. Maar niet alleen dat, zeewier kent heel veel culinaire toepassingen, zelfs in zoete gerechten.

In Azië weten ze al eeuwen dat zeewier een gezonde en lekkere toevoeging is bij de maaltijd, wat mede bijgedragen heeft aan de relatief goede gezondheid in bijvoorbeeld landen als Japan. Daar zijn zeegroenten net zo geliefd als landgroenten.

Maar ook in de Europese kustgebieden werd oorspronkelijk zeewier geoogst. Toch is voor veel mensen in Europa zeewier erg onbekend.

Gea van de Wal, jullie kennen haar inmiddels, zal vrijdag 19 februari en zaterdag 20 feb.  van 14.30 - 18.00 uur (za. tot 17.00 uur) een proeverij houden met zeewier producten. Ze laat je kennis maken met verschillende soorten, verwerkt in heerlijke gerechtjes en geeft tips over hoe je zeewier nog meer kunt toepassen in je dagelijkse maaltijd.

De meeste mensen moeten in het begin even wennen aan de smaak en het gevoel in de mond bij het eten van zeewier. Om deze nieuwe smaken te leren waarderen en er van te genieten, is het aan te raden om te beginnen met kleine hoeveelheden toe te voegen aan je favoriete soepen en gerechten.

Het volledige proeverijen bericht met meer info over onze zeewieren vind je hier.

---

HUH??

Wij hebben een aantal producten in ons assortiment waarvan sommige mensen denken, Huh? Wat is dit dan? Wat doe ik ermee, wat doet het en hoe maak ik het klaar?

Pu-erh thee

Er zijn heel erg veel soorten thee, je kunt er een boek over vol schrijven. In ons assortiment dan ook ruim aanbod. Dat groene thee gezond is, weet inmiddels bijna iedereen, dat kruiden theeën kunnen bijdragen aan het verminderen van bepaalde klachten ook, en er zijn theeën die wat minder bekend zijn waaronder de Pu-ehr thee, welke bijzonder mooie eigenschappen heeft. Pu-erh thee kan o.a. helpen kilo’s kwijt te raken door een kopje per dag bij de maaltijd te drinken.

Pu-erh Thee bestaat al eeuwenlang. Yunnan (China) is de plek waar de thee oorspronkelijk vandaan komt.

In het Chinese Yunnan heerst een tropisch klimaat, de perfecte omstandigheden om Pu-erh thee te kweken. De theeplant kan wel uitgroeien tot een boom en het kan wel jaren duren voordat de eerste bladeren gebruikt kunnen gaan worden voor de theeproductie. Na het plukken duurt het nog een aantal maanden (of jaren) voordat de bladeren verder verwerkt kunnen worden, ze moeten namelijk nog rijpen. Hoe langer de bladeren rijpen, des te beter wordt de kwaliteit van de thee.

Voordelen van Pu-erh thee
In de thee vind je veel minerale stoffen terug welke een gunstig effect hebben op de ontslakking van de darmen en de spijsvertering. Daarnaast is de thee bloedzuiverend en draagt het bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte in je lichaam.

Wat doet het meer? Lees hier verder...

---

Flower Power Markt met filmvertoning Bodem Boeren

Kom zondag 6 maart 2016 naar de Flower Power Markt met lezingen en workshops op het gebied van (h)eerlijk lokaal eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, zelf(voorzienend) aan de slag, en een creatieve & kleurrijke levensstijl. 

De Ecoshop zal ook aanwezig zijn op de markt. Naast een kraam met o.a. moestuin producten  gaan wij nogmaals de film 'Bodem Boeren' vertonen. Ook deze keer zijn er weer boeren live aanwezig die hun verhaal vertellen en waar jullie vragen aan kunnen stellen.

De markt vindt plaats in It Joo in Oudega SWF en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  
Entree is € 3,- en gratis voor kinderen t/m 12 jaar.

Laat je informeren en inspireren over een duurzame,

gezonde en kleurrijke levensstijl! 

Kijk voor het programma en meer informatie op: www.flowerpower.frl

---

Recept Miso Soep, Amber Albeda

Dit heerlijke recept komt van Amber Albeda, tevens de auteur van het kookboek 'Eet jezelf mooi, slank en gelukkig!'
In de maand februari is het boek in de aanbieding van € 19,99
voor € 12,50.

Over de inhoud van het boek verwijzen we je naar de website van Amber Albeda.

 

Achtergrond informatie over de ingrediënten in het recept vind je hier.

---
---

Wij wensen je alvast een fijne lente

---