Augustus 2015 - Nieuwsbrief

---

Het is nog volop zomer, de meesten hebben een heerlijke vakantie gehad met lekkere ijsjes, een barbecue, een terrasje… Heerlijk genieten! Maar de vakanties zijn voorbij en dan wordt het weer tijd voor ritme en gezond eten. Minder suiker wellicht? Hoe doe je dat? Op 19 september vindt er een lezing plaats op de Graasboerderij te Sondel. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief. En wat dacht je van vis, met de o zo belangrijke omega 3 vetzuren, je kan komen proeven tijdens de week van de smaak.

---

De lekkerste week van het jaar komt er weer aan. En zoals je inmiddels van ons gewend bent, hebben wij weer wat leuks voor je in petto.

LEZING
100% Suikervrij leven in de praktijk!
Graasboerderij, zaterdag 19 september
door Carola van Bemmelen

Suikervrij leven is eigenlijk heel eenvoudig. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. Maar dat is met alles. Vaak weerhoudt de angst om het niet goed te doen of het niet weten hoe we het zouden kunnen doen ons van het beginnen met iets nieuws. Dat geldt ook voor stoppen met suiker. Veel mensen willen het wel, maar zijn bang dat het heel moeilijk is. Niets is minder waar….
Carola van Bemmelen neemt je in haar lezing mee naar de suikervrije wereld, een wereld waarin je heerlijk kunt eten en drinken zonder toegevoegde suikers en zonder ‘suiker-imiterende producten’. Ze legt je uit wat suiker doet in je lichaam en hoe je heel eenvoudig en zonder pijn van een suikerjunk naar een suikerbewuste eter gaat.
In haar lezing komen zaken aan bod als: wat doet suiker in je lichaam, wat is een suikerverslaving en wanneer ben je suikerverslaafd? Hoe kun je jouw suikerverslaving doorbreken? Welke producten eet je beter niet (tijdelijk of helemaal niet meer) en welke juist wel. Hoe bouw je een maaltijd op en hoe ga je om met een suikervrije leefstijl als je op stap bent.
Carola is jarenlang verslaafd geweest aan de suiker. Als geen ander weet ze dan ook de uitdagingen waar je voor komt te staan als je ervoor kiest om af te kicken van jouw suikerverslaving. Gebaseerd op haar ervaringen heeft ze de Sugarchallenge Programma’s ontwikkeld en daarmee inmiddels tienduizenden mensen geïnspireerd om ook te stoppen met suiker.
Carola heeft 5 boeken geschreven over suiker en heeft met haar Sugarchallenge methode inmiddels al meer dan 100.000 mensen geholpen om de stap te maken van suikerverslaafd naar suikervrij!
Kijk voor meer informatie over Carola op www.sugarchallenge.nl

Aanvang: 13.30 uur
Lezing: 14.00 - 17.00 uur
Tussendoor is er een half uur pauze
Prijs: € 17,50 incl.  drankjes en lekkernijen
Locatie: Graasboerderij, Sondelerleane 5, Sondel

Aanmelden:
www.ecoshophelder.nl/lezing

De lekkernijen worden verzorgd door Geaardleven en Conjes.

Als je wilt, mag je ons bericht ook delen op jou facebook pagina.

Download hier de flyer om de lezing onder de aandacht te brengen bij jou in de buurt.

---

Fish4Ever

Het landelijke thema van de Week van de Smaak is dit jaar verantwoorde vis, schaal- en schelpdieren. In het kader hiervan kun je op woensdag 16 september vanaf 11.00 uur komen proeven van de (h)eerlijke duurzaam gevangen vis van Fish4Ever.

Maar bij het eten van vis staan we ook voor lastige keuzes en vragen: waar komt deze vis vandaan? Was er niet iets met tonijn? Wanneer is vis duurzaam gevangen? Er zitten veel ingewikkelde aspecten aan het eten van vis, vooral als het gaat om duurzaamheid en om het beschermen van het maritieme leven.

Gelukkig zijn er ook vissers die duurzaam met visserij omgaan. Zij respecteren de natuur en het breekbare evenwicht onder water en maken gebruik van vistechnieken die het maritieme leven zo min mogelijk schaden. Fish4Ever werkt samen met deze vissers en werkt continu aan verbetering.

Fish4Ever zet zich actief in om op alle vlakken duurzaam met de visvangst om te gaan. Ze werken hierbij samen met traditionele vissersgemeenschappen die met duurzame methoden werken. De vissers vangen selectief en leveren de beste kwaliteit. In ruil daarvoor krijgen ze een goede prijs voor hun vis.

In de winkel kun je deze dag een filmpje bekijken van Fish4Ever.

Meer info over Fish4Ever

---

Recept: Pasta met sardines

Een recept in het thema van de Week van de Smaak. Je vind het recept via onderstaande link op de website van de Nieuwe Band, waar nog veel meer heerlijke recepten te vinden zijn.
Dit lekkere, makkelijke en originele recept, pasta met sardines is bedacht door Aranka Dol van Dol op Koken in Driezum. Dol op Koken verzorgt o.a. kookworkshops!

Klik hier om naar het recept te gaan.

---

Nieuw in ons assortiment

Smaakmakkers

Vloeibare bio-kruidenmix

Smaakmakkers® is een biologische geconcentreerde kruidenmix. Zonder toevoegingen die je niet op je bordje wilt! Dus: géén gluten, gist, lactose, conserveringsmiddelen, bindmiddelen, smaakversterkers, E-nummers, allergenen. De mixen zijn op oliebasis, dus houdbaar. Met smaakvolle natuurlijke ingrediënten om eindeloos mee te experimenteren. Als dip met yoghurt of mayo, om in te wokken, om te marineren… Pure kruiden, pure smaak, puur gemak!

---

In het verschiet...

Er volgen nog meer interessante activiteiten dit jaar!!

• Het is het jaar van de bodem, zoals je hebt kunnen lezen in een eerdere nieuwsbrief. Wij willen je de bodem mee innemen door de documentaire Bodemboeren te laten zien. Een Nederlandse documentaire over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem.

• Ook volgt er later dit jaar een lezing van Wilma Verschure over Voeding rond de zwangerschap.

Meer informatie volgt! Houd onze site, facebook en de nieuwsbrief in de gaten!

---

Wij wensen je

een heerlijke

nazomer toe!

---