Week van de Smaak visproeverijen

Week-van-de-Smaak-2015

Het landelijke thema van de Week van de Smaak is dit jaar verantwoorde vis, schaal- en schelpdieren

Woensdag 16 september vanaf 14:00 uur komt een van de Week van de Smaak genomineerden, Freerk Visserman, zijn eerlijk gevangen heerlijke gerookte paling laten proeven.FVisserman-Heeg03-1024x276

Freerk Visserman is de laatste beroepsvisser van Heeg, van oudsher het palingdorp bij uitstek. In 2009 nam hij het vissersbedrijf van zijn vader over. Eerder reisde hij de wereld rond. Juist het reizen bracht hem er toe visser te worden. De vrijheid en het leven buiten bevielen hem. En zoals hij het zelf zegt. ‘Als je visser bent, weet je zeker dat je altijd buiten bent.’


Vrijdag 18 september vanaf 11:00 lekkernijen te proef met de (h)eerlijke duurzaam gevangen vis van Fish4Ever.fish4ever

Fish4Ever zet zich actief in om op alle vlakken duurzaam met de visvangst om te gaan. Ze werken hierbij samen met traditionele vissersgemeenschappen die met duurzame methoden werken. De vissers vangen selectief en leveren de beste kwaliteit. In ruil daarvoor krijgen ze een goede prijs voor hun vis.

In de winkel kun je deze dag een filmpje bekijken van Fish4Ever.