Proeverijen 12 en 19/20 februari

Proeverij/ Demonstratie Gezonde Lekkernijen
met Connie Hibma, Conjes
Vrijdag 12 feb. 10.30 - 13.00 uur

lekkernijenConnieWat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen….
Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen waar je gezonder van wordt…
Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen waar je gezonder van wordt en wat je in de buurt kunt kopen…

Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen en wat jezelf ook kunt maken….
Wat zou het fijn zijn om iets te kunnen snoepen en daar iets meer over te leren….
Gezondheid ondersteunende Gezonde lekkernijen dus….

Een Paleo Patisserie met Eerlijk(e) Waar
Sinds kort verkopen wij de bijzonder mooie en gezonde lekkernijen van Conjes, Connie Hibma. Een Patisserie op basis van pure en eerlijke producten, waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Bonbons en taarten zonder toevoegingen, lactose vrij, gluten arm, suikervrij en koolhydraatarm. Heb je een probleem met gluten, melk, graan of suiker dan kun je bij Conjes meer dan terecht.

Om jullie kennis te laten maken met Conjes organiseren wij vrijdag 12 februari een proeverij en demonstratie van 10.30 – 13.00 uur. Vanaf 10 februari zijn de lekkernijen bij ons, zolang de voorraad strekt, vast verkrijgbaar.

In de maand februari is het Conjes maand en zijn alle lekkernijen verkrijgbaar voor een introductieprijs! 

Conniemet logoAltijd vol overgave ergens induiken en er helemaal voor gaan is wat ik graag doe. Daarbij staat het delen en verbinden met anderen centraal. Het maken van taarten, koeken en bonbons is ontstaan uit de behoefte om gezondheid ondersteunend te snoepen.

Zo is Conjes de eerste echte eerlijke patisserie waar je heerlijke eerlijke taarten kunt maken, afhalen en nuttigen.

Conjes staat voor:
C= Creatief
O= Ontmoeten
N= Natuurlijk
J= Jezelf
E= Eerlijk
S= Samen

Workshops
Wil je graag zelf aan de slag en al het lekkers dat je bij Conjes kunt halen ook in je eigen keuken maken, schrijf je dan in voor een van de workshops. Het delen van kennis en vaardigheden doe ik graag, en zo kun je zelf ervaren hoe lekker en simpel de eerlijke keuken van taarten en bonbons  kan zijn. Naast informatief is een workshop vooral ook heel gezellig en heerlijk, want al het lekkers dat we maken eten we natuurlijk samen op. Opgave via evenwijs.nl

Om het milieu optimaal te sparen kun je je eigen bakjes meenemen. Dan zorgen we samen voor de inhoud.

Zo is Conjes de eerste  echte eerlijke patisserie waar je heerlijke eerlijke taarten kunt maken, afhalen en nuttigen.


Zeewier proeverij met Gea van der Wal, Geaardleven
Vrijdag 19 feb. van 14.30 - 18.00 uur
Zaterdag 20 feb. van 14.30 - 17.00 uur

zeewierZeewier komt steeds meer in de belangstelling. Niet alleen om de voedingswaarde, maar ook als een antwoord op ons voedsel vraagstuk, zeewier is bijvoorbeeld een goede bron van eiwitten. Tevens is het een rijke bron van mineralen en spoorelementen en vezelrijk. Maar niet alleen dat, zeewier kent heel veel culinaire toepassingen, zelfs in zoete gerechten.

In Azië weten ze al eeuwen dat zeewier een gezonde en lekkere toevoeging is bij de maaltijd, wat mede bijgedragen heeft aan de relatief goede gezondheid in bijvoorbeeld landen als Japan. Daar zijn zeegroenten net zo geliefd als landgroenten.

Maar ook in de Europese kustgebieden werd oorspronkelijk zeewier geoogst. Toch is voor veel mensen in Europa zeewier erg onbekend.

Gea-proeverij

Gea van de Wal, jullie kennen haar inmiddels, zal vrijdag 19 feb. en zaterdag 20 feb.  van 14.30 - 18.00 uur (za. tot 17.00 uur) een proeverij houden met zeewier producten. Ze laat je kennis maken met verschillende soorten, verwerkt in heerlijke gerechtjes en geeft tips over hoe je zeewier nog meer kunt toepassen in je dagelijkse maaltijd.

De meeste mensen moeten in het begin even wennen aan de smaak en het gevoel in de mond bij het eten van zeewier. Om deze nieuwe smaken te leren waarderen en er van te genieten, is het aan te raden om te beginnen met kleine hoeveelheden toe te voegen aan je favoriete soepen en gerechten.

terrsana-zeewieren

De zeewieren zijn binnenkort in een nieuw jasje verpakt.

In ons assortiment vind je diverse zeewieren, afkomstig uit de Ise-Shima baai, aan de zuidzijde van Japan. Deze regio is voor Japanners het mekka van de zeewierwinning. Dankzij de bijzondere ligging, de juiste temperatuur, de minimale vervuiling, de rijke aanwezigheid van voedingstoffen én de eeuwenoude ervaring van de zeewier plukkers en bereiders, komen hier de beste zeewieren ter wereld vandaan. De zeewieren zijn wild of minimaal gecultiveerd. De 100% natuurlijke TerraSana zeewieren zijn van de allerbeste kwaliteit. De kwaliteit van de zeewieren staat onder controle van de Japanse Keuringsdienst van Waren. Bij aankomst in Nederland worden ze in een laboratorium nog uitvoerig getest op vervuiling ed. Het wordt dan ook alleen verwerkt als deze aan alle eisen voldoet.

5-zeewierenpoeder-Dulce2016Naast deze wieren hebben wij ook strooibusjes met zeewier poeder uit Ierland en er volgen binnenkort nog meer Europese zeewierproducten.

40 gr. € 4,95